Multifokální brýle – skončete se střídáním brýlí

Je vám nad čtyřicet a přistihli jste se, že se vám nejlíp čtou knihy i smsky ve chvíli, kdy je oddálíte od očí? Ale rozčiluje vás, když musíte několikrát za den střídat brýle na blízko a na dálku? Nebojte se, rozhodně v tom nejste sami a řešení najdete v naší optice – multifokální brýle.

Jak vybrat multifokální brýle?

Krok číslo jedna? Přijďte do optiky a nechte si změřit zrak. Nebo ještě lépe – nejprve se na vyšetření objednejte online a tak si zajistěte, že se budeme plně věnovat jen a pouze vám. 

Při výběru multifokálních čoček nekoukejte jen na cenu, ale především na kvalitu a to, jak často a při čem je budete nejvíc využívat. Multifokální brýle totiž plní vícero funkcí. Vybírat si tak můžete brýle s ochranou proti modrému světlu, s antireflexem, samozabarvovací...


Jak fungují multifokální brýle?

Horní část brýlových skel umožňuje vidění do dálky, střední část do střední vzdálenosti (například na monitor počítače) a spodní část je na vidění na blízko (například na čtení). Tyto brýlové čočky mají své specifikum – po stranách jsou mírně rozostřené (říká se tomu periferní zkreslení obrazu).

Na rozdíl od bifokálních brýlí jsou ty multifokální vhodné i na dívání se na střední vzdálenost. Přechod mezi jednotlivými vzdálenostmi je plynulý a pro oko přirozený. 

multifokální brýle varilux essilor

Kolik za ně zaplatíte?

Zajímá vás cena multifokálních brýlí? Ta bývá pro spoustu lidí rozhodující a celkem pochopitelně se odvíjí od výrobce a především kvality a šířky zorného pole. Jak již víte, multifokální skla mají vybroušený koridor, kterým vidíte ostře. A čím širší je tato část, tím je sklo komfortnější a snáz si na něj zvyknete.

Pokud se zaměříme například na nabídku multifokálních brýlí značky Varilux, můžete vybírat ze standardní nebo prémiové nabídky. Prémiové multifokální brýlové čočky vyřeší nejen rozdíly v dioptriích mezi levým a pravým okem, ale přizpůsobí se vašim zvyklostem (ať už sportujete, hodně čtete, pracujete většinu dne na počítači nebo řídíte auto).


Je třeba si na brýle nějak zvykat?

Opět záleží na tom, jaké konkrétní brýlové čočky zvolíte. Zvykání si na multifokální brýle je dost individuální záležitost. I proto nabízí výrobce Essilor takzvanou garanci navyknutí 30 dnů. Takže pokud byste se přece jen s multifokálními brýlemi neskamarádili, dostane část peněz na sklíčka na dálku a na blízko. Tomu říkáme fér nabídka.

Essilor nabízí k čočkám Premium garanci, takže pokud brýle ztratíte, dostanete skla ve stejných dioptriích s 50% slevou. Prémiová garance pokrývá i poškození (poškrábání, prasknutí, zlomení). V takovém případě dostanete slevu 75 % na nová brýlová skla se stejnými údaji (tím se myslí dioptrie, cylindr…).

Proč multifokální brýle do CM Optik?

Stále si nejste jistí, jak si vybrat multifokální brýle? 

  • Zastavte se k nám do optiky v Brně nebo Blansku a svěřte se do rukou odbornému personálu. Ten má k dispozici nejmodernější techniku – takzvanou centrovací věž.

  • Přímo na pobočce si vyzkoušíte, jak vám která skla vyhovují a vyberete si slušivé a padnoucí brýlové obruby. 

  • AKCE: na našich pobočkách právě probíhá akce na 1+1 multifokální brýlová skla Varilux.

 

Multifokální brýle online nekoupíte. Najděte si chvíli a přijďte si změřit zrak přímo do jedné z našich optik.