Blíží se konec roku, ušetřete s FKSP příspěvkem na brýle

Máte staré, nemoderní nebo dokonce nevyhovující brýle, ale na nové nějak chybí v rodinném rozpočtu peníze? Nebo se s brýlemi tak úplně nekamarádíte, takže si pravidelně kupujete kontaktní čočky, i když to vaši peněženku pokaždé zabolí? Pokud by se vám hodil příspěvek na brýle a pracujete ve státní sféře, rozhodně čtěte dál.

Jak můžete poznat, že potřebujete nové brýle?

Jedním z nejčastějších symptomů, který poukazuje na to, že byste své staré brýle měli vyměnit, je bolest hlavy. Může ji způsobit zvýšené namáhání očí při čtení, nebo třeba při řízení a sledování televize. 

Pokud sedíte několik hodin denně před počítačem, měli byste zvážit pořízení brýlí proti modrému světlu. Je jedno, jestli se na telefonu a počítači jen bavíte, nebo pracujete, obojí oči namáhá.

A v neposlední řadě tu jsou symptomy, kterých si všimne i vaše okolí. Třeba když mhouříte oči na televizi nebo na přijíždějící tramvaj. Nebo naopak v obchodě nepřečtete ta čím dál menší písmenka na etiketách výrobků. Prostě je na čase si přiznat, že s tím rozmazaným viděním už musíte něco udělat. A i příspěvek na brýle z FKSP může být rozhodujícím podnětem, který vaše kroky nasměruje do optiky.

Příspěvek na brýle z FKSP

FKSP, tedy Fond kulturních a sociálních potřeb, se povinně týká zaměstnanců a zaměstnavatelů státních a příspěvkových organizací, tedy například učitelů, vojáků, hasičů, policistů, úředníků a tak dále. Patříte mezi ně? 

Pokud víte, že vám ve fondu ještě nějaké peníze zbývají, je nejvyšší čas začít myslet na své zdraví a objednat se na vyšetření zraku. Zaměstnavatel vám může z FKSP přispět na brýle nebo kontaktní čočky celou částkou, nebo uhradit alespoň část. Zaměstnanci, kteří dobře vidí, jsou rozhodně pracovitější.

 
Zaměstnanci, kteří dobře vidí, jsou rozhodně pracovitější.
 

Jak postupovat?

Nejprve vyzjistěte, jak je to s poskytováním FKSP u vašeho zaměstnavatele a jakou částku můžete jako příspěvek na brýle čerpat. Zároveň od něj obdržíte všechny potřebné údaje k fakturaci, které předáte nám.

Na jedné z našich očních optik v Brně nebo Blansku vám změříme zrak a vy si vyberete krásné nové brýle, nebo kontaktní čočky. Konečnou cenu napíšeme na fakturu a vystavíme ji vašemu zaměstnavateli.

Proč si přijít pro nové brýle nebo čočky do CM Optik?

Všechny naše pobočky jsou zapsané v Národním registru, takže se na nákup nebude vztahovat dvacetiprocentní daň z příjmu. Náš personál má s uplatňováním FKSP zkušenosti, takže se nemusíte ničeho obávat.

V našich očních optikách máme špičkové vybavení a personál složený z očních lékařů a zkušených optometristů, kteří vám provedou komplexní vyšetření. Následně vám pomůžou s aplikací kontaktních čoček, nebo výběrem vhodných a slušivých dioptrických brýlí.

 
 

Aby nové brýle nejen slušely, ale i pomáhaly, doporučujeme si najít chvíli i na měření zraku přímo na našich pobočkách.